Opširnije:Konavoska zdravicaZdravica je zasigurno jedan od najsvečanijih trenutaka na svakoj konavoskoj svadbi. Zdravicom se svim svatovima, a posebno mladencima čestita te moli Boga za uspjeh i sreću u predstojećem životu. Nazdravljanje na svadbama uobičajeno je i u drugim krajevima, međutim kroz Konavosku zdravicu na najbolji način odražava se stoljetna vjera i kultura naroda s krajnjeg juga Hrvatske. Domaćin Zdravicu redovito izgovara u središnje dijelu svadbe, prije donošenja pečenog mesa na stol, a uzvanici stoje na nogama s čašama vina u rukama i aktivno sudjeluju odgovarajući domaćinu svadbe. U Konavlima gotovo svako selo ima svoju vrstu Zdravice, međutim, u poruci koja se kroz nju daje i načinu njena izričaja, sve su Konavoske zdravice jednake.

Opširnije:Konavoski vezKonavoski vez je osnovni dekorativni tekstilni element, poprsnica, ženske konavoske nošnje iz Konavala. Izrađen je u tehnici brojenja niti podloge, gdje strogo simetrični ukras prati podlogu platna po kome se veze i postaje geometrijski ornament u kojem se ponavljaju bezbrojni dekorativni motivi.

Running sports | Nike, adidas, Converse & More

Opširnije:Folklorna priredbaFolklorna priredba se održava svake nedjelje od Uskrsa pa do početka studenog u 11.15 h, poslije nedjeljne svete mise. Već od 9 sati mogu se razgledati i kupiti izložene rukotvorine, razgledati muzej te kušati domaći prošek i travaricu dok klapa Čilipi pjeva prekrasne dalmatinske pjesme.

Running sneakers | Nike Air VaporMax for Men & Women - Buy Online - Ietp