Opširnije:Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u ČilipimaPredsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svog višednevnog boravka u Dubrovačko - neretvanskoj županiji posjetila je u srijedu, 25. listopada 2017. naše mjesto Čilipe. Tom prigodom, Predsjednica je položila vijenac na spomenik Konavoska mati te posjetila župnu crkvu Svetog Nikole i muzej Zavičajne kuće. Za ovu prigodu naše Kulturno umjetničko društvo, mlađa glazbena i plesna selekcija, predstavilo se Predsjednici i drugim brojnim nazočnima nizom Konavoskih plesova karakterističkih za ovaj kraj.

Galerija slika

Opširnije:Kulturno umjetničko društvo Prije točno 50 godina, točnije 1967. godine, u Čilipima su započeli prvi nastupi tadašnjeg Kulturno umjetničkog društva za organizirane grupe turista koje su dolazile u Konavle. Tim povodom, na Korosante, 15. lipnja 2017. održana je velika smotra svih dosadašnjim, te budućih članova Društva. Čilipljani svih generacija, njih više od 200, od najmlađih koji još nisu prohodali, do folkloraša veterana s pedesetak i više godina plesačkog, pjevačkog i sviračkog staža, okupili su se na proslavi rođendana koji je ove godine okrunjen i nagradom Dubrovačko-neretvanske županije KUD-u za promidžbu baštine u zemlji i svijetu. Svečanost je održana na pozornici ispred crkve u Čilipima, a prethodila joj je svečana sveta misa za Korosante s procesijom u kojoj najmlađi posipaju latice cvijeća. Kako je bilo u Čilipima pogledate u našoj fotogaleriji.

Opširnije:Nastup na brodu za kružno putovanje MS RotterdamU sklopu svojih aktivnosti, Kulturno umjetničko društvo Čilipi održava svoje nastupe i izvan svog mjesta. Redoviti su sudionici svih folklornih aktivnosti na dubrovačkom području, a zapažene su njihove izvedbe u hotelima, ljetnim terasama te na brodovima na kružnim putovanjima. Jedan od tih brodova je i MS Rotterdam, kompanije Holland America Line na kojem naše Društvo redovito nastupa prigodom pristajanja broda u luci Dubrovnik.

Galerija slika

Opširnije:Prvi nastup naših mladih tamburašaNaši mladi tamburaši pod vodstvom Ivana Vlašića posebno su obilježili izložbu "Devet baba po ledu se valja - podsjetnik na konavoske običaje o Božiću" u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima, 4. prosinca 2016. 

Video