Opširnije:Prva smotra folklora u CavtatuPrva smotra folklora održana je u nedjelju 06.10.2019 s početkom u 18 sati u Cavtatu. Osam kulturno umjetničkih društava prošetalo je u povorci Cavtatskom rivom i uljepšalo nedjeljno predvečerje. Šarenilo narodnih nošnji, veziva, nakit i instrumenti oduševili su sve ljubitelje, čuvare tradicije i baštine na ovom hvale vrijednom događaju koji će nadamo se postati tradicija. Nakon svečane povorke, na trgu je započeo program koji je vodio Ivica Puljić te je svaka skupina predstavila svoju nošnju i ples. Nastupili su:

KUD ČILIPI: Dva dječja uzrasta KUD-a Čilipi nastupla su sa kolom POTKOLO i kolom ČIČAK, a pratnja malim plesačima su bili mali tamburaši. Voditelji dječjih skupina su Katarina Braičević te Ivica Vlašić. Odrasli aktivni članovi KUD-a izveli su kolo Linđo.

Opširnije:KUD Čilipi na 54. Dječjim Vinkovačkim jesenimaU sklopu 54. Dječjih Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima su, među brojnim folklornim društvima iz Hrvatske i inozemstva, nastupili i članovi KUD-a Čilipi. Prvog dana smotre, u subotu, sudjelovali su u programu u kojem su se predstavila sva društva, a izveli su naše plesove Poskočicu i Potkolo.

Drugog dana, u nedjelju, prošli su u mimohodu središtem Vinkovaca u sklopu folklorne povorke koju tradicionalno prati veliki broj ljudi, a ove godine pridružila im se i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Domaćini KUD-a Čilipi bili su članovi FA Lisinski iz Vinkovaca koji će uzvratno posjetiti Čilipe u ožujku slijedeće godine.

Opširnije:Kulturno umjetničko društvo Prije točno 50 godina, točnije 1967. godine, u Čilipima su započeli prvi nastupi tadašnjeg Kulturno umjetničkog društva za organizirane grupe turista koje su dolazile u Konavle. Tim povodom, na Korosante, 15. lipnja 2017. održana je velika smotra svih dosadašnjim, te budućih članova Društva. Čilipljani svih generacija, njih više od 200, od najmlađih koji još nisu prohodali, do folkloraša veterana s pedesetak i više godina plesačkog, pjevačkog i sviračkog staža, okupili su se na proslavi rođendana koji je ove godine okrunjen i nagradom Dubrovačko-neretvanske županije KUD-u za promidžbu baštine u zemlji i svijetu. Svečanost je održana na pozornici ispred crkve u Čilipima, a prethodila joj je svečana sveta misa za Korosante s procesijom u kojoj najmlađi posipaju latice cvijeća. Kako je bilo u Čilipima pogledate u našoj fotogaleriji.

Opširnije:Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u ČilipimaPredsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svog višednevnog boravka u Dubrovačko - neretvanskoj županiji posjetila je u srijedu, 25. listopada 2017. naše mjesto Čilipe. Tom prigodom, Predsjednica je položila vijenac na spomenik Konavoska mati te posjetila župnu crkvu Svetog Nikole i muzej Zavičajne kuće. Za ovu prigodu naše Kulturno umjetničko društvo, mlađa glazbena i plesna selekcija, predstavilo se Predsjednici i drugim brojnim nazočnima nizom Konavoskih plesova karakterističkih za ovaj kraj.

Galerija slika

Opširnije:Prvi nastup naših mladih tamburašaNaši mladi tamburaši pod vodstvom Ivana Vlašića posebno su obilježili izložbu "Devet baba po ledu se valja - podsjetnik na konavoske običaje o Božiću" u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima, 4. prosinca 2016. 

Video